De opvolger van de Adirondack stoel? Ga mee op reis!

Soms ontstaan er producten die een design en een functionaliteit hebben die aanslaan. Ze worden gewaardeerd om hun gebruiksgemak, hun duurzaamheid en hun design. Jaren gaan voorbij en die producten blijven onderdeel uitmaken van het dagelijkse leven.

De Adirondack stoel is zo’n product! Tijdens zijn ontwerp proces ging de horizon van de ontwerper niet verder dan zijn eigen tuinhek. De stoel moest dienst doen voor zijn eigen familie. Dat was gelukt! Dat dezelfde stoel nog decennia lang tienduizenden andere families zou laten genieten van hun vrije momenten was nooit in het hoofd opgekomen van Thomas Lee, de ontwerper van de Adirondack stoel.

bunnel_chairWe hebben natuurlijk meer van dat soort producten ervaren: bijvoorbeeld de jaguar E-type de, volgens Ferrari baas, mooiste auto ooit ontworpen. Deze auto is pas opgevolgd voor een nieuw model met verwijzingen naar het origineel: de Jaguar F-Type. Functioneel beter in alle opzichten en wederom een plaatje!

Zo zijn er zeker nog een aantal voorbeelden te noemen van iconen die decennia meegaan tot het moment…..

…Tja, eigenlijk tot het moment dat er een modernere uitvoering komt met dezelfde kernwaarden en onderscheidend vermogen als het origineel. Met behoud van functionaliteit maar met een sterkere tinteling van je zintuigen. Tot het moment waarop er de opvolger staat!

Voor de Adirondackstoel zal dit ongetwijfeld nog een keer gebeuren. Tot nu toe zijn alle opvolgers toch het origineel redelijk trouw gebleven en waar mogelijk functionaliteit en/of bruikbaarheid verbeterd. Maar de echte opvolger moet nog opstaan.

Ik wil u graag uitnodigen om met 21DEG de zoektocht aan te gaan. Zijn er mogelijk ontwerpen die u heeft gezien die een waardig opvolger zouden kunnen zijn? Heeft u zelf ontwerpen die u graag eens aan een publiek zou willen laten zien om terugkoppeling te krijgen?

Hieronder volgen in ieder geval enkele schetsen van een zweedse ontwerper die de Adirondack stoel in een modern jasje heeft gegoten.

blog_adirondack_stoel_opvolgers

Laat me weten welk ontwerp u het meeste aanspreekt en waarom! Stuur zelf ontwerpen op om de mening te krijgen van anderen. Laten we eens op pad gaan om te kijken of we gezamenlijk de opvolger van de Adirondack stoel kunnen vinden of creëren? Ik nodig u uit op deze reis!!!

Reactie sturen